Workshop glas schilderen voor sieraden.

Originele en creatieve bezigheid: Denk aan (kinder)feestjes of voor vrouwenverenigingen.
Geniet van je tastbare professionele eindresultaat, je eigen creatie!

Begin 2019 heb ik mijn workshop, waarbij je op de achterkant van het glas werkt, bedacht en ontwikkeld. Het is de bedoeling dat je geheel naar eigen smaak en creativiteit een origineel en kleurrijk sieraad maakt met een
professioneel uiterlijk. Je kunt het voor jezelf creëren of je kunt een origineel cadeau maken voor een dierbare. Er is een groot aanbod aan mogelijkheden beschikbaar, waardoor er voor iedereen wat passends te maken is. Zelfs voor mensen die geen sieraden dragen, denk dan bijvoorbeeld aan een sleutelhanger of versiering voor bijvoorbeeld aan een tas of rits.

Hoe werkt het:

Het is mogelijk om te kiezen voor glas (van 20 mm tot 30 mm doorsnede) met een afbeelding, of je mag zelf je basis tekening maken.  In beide gevallen heb ik vele voorbeelden/mogelijkheden beschikbaar. Voor het zelf tekenen van de basistekening werk je met een speciale zwarte stift.  Je geeft van te voren aan of je al dan niet ook met bladgoud of -zilver wilt werken.  Je werkt met speciale kleurstiften alsof je een miniatuur plaatje uit een kleurboek inkleurt. Omdat de gekleurde stiften een transparant resultaat afleveren, werk je met heldere verlichting tegen een witte achtergrond (placemat), zodat je goed ziet wat je doet. Wanneer het glas volledig naar smaak is ingekleurd, breng je een witte toplaag aan. Deze wordt daarna speciaal uitgehard. Dit proces duurt een aantal minuten. Als je na het uitharden het glas omdraait, dan zie je het eindresultaat. Het beschilderde glas kan als laatste worden bevestigd in een onderdeel/kastje naar keuze (kettinghanger, ring, sleutelhanger, klik, etc.). Je creatie zit dan veilig opgesloten tussen het glas en het kastje.

NB. Het eindresultaat kan wel tegen een spatje, maar er mee douchen en zwemmen raad ik af.

Doelgroep:
Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar tot volwassenen van alle leeftijden

Wenselijke eigenschappen van de deelnemers:
– Goed zicht close up (of neem je eigen statief met vergrootglas mee)
– Vaste hand (je werkt klein)
– Enig geduld

Workshop duur: 1 ½ a 2 uur (je mag dan meerdere sieraden maken)

Groepsgrootte: Maximaal 8 personen (2 of 3 groepen achter elkaar met tussenpauzes is mogelijk)

Eisen: Je hebt zelf een ruimte beschikbaar met tafels, stoelen, verwarming, toilet en stroom. Eventueel heb ik wel wat extra krukjes om op te zitten en tafeltjes voor het uitstallen van de onderdelen en benodigdheden. De ruimte moet tevens van te voren en achterna toegankelijk zijn (ongeveer 1 ½ uur voor de tijd tot ongeveer 1 uur na de tijd) voor het op-en afbouwen.

Prijsopbouw: Deze is afhankelijk van de groepsgrootte, de reisafstand en de bereikbaarheid van de werkruimte. Voor het opbouwen reken ik gemiddeld 1 ½ uur en voor het afbouwen 1 uur. De workshop zelf duurt 1 ½ a 2 uur. Bij de prijs in begrepen is: Mijn enthousiasme, techniek kennis en aandacht, alle benodigde materialen (stiften, strijkmiddelen, lampen, penselen, wegwerpmaterialen, etc.), maar is exclusief onderdelen. De prijslijst voor de onderdelen kun je bij mij opvragen. Ik heb onderdelen in verschillende prijsklassen/kwaliteiten vanaf € 1,50).

  • Ongeveer kun je rekenen op € 25,00 per persoon bij groepen van 5 deelnemers en € 17.50 voor groepen van 7 a 8 personen. Dat is exclusief reiskosten en onderdelen.

Ik neem een cake of iets anders lekkers mee, zorg jij dan voor thee/koffie?

MoniUNIque